coperta-7-cuvinte

Parintele Sorin Grecu este ultimul elev al Parintelui Profesor si Diriginte Gheorghe Calciu Dumitreasa, promotia 1974- 1979.

Promotie vaduvita in ultimul an 1979 de prezenta parintelui profesor la cursuri fiind arestat si condamnat sub ordinul personal al dictatorului Ceausescu, la 10 ani de temnita.

Duminica 28 Iunie 2015,  la ora:18 va avea loc la parohia noastra proiectia in premiera peste hotare a filmului documentar “7 Cuvinte” Parintele Sorin Grecu avandul ca oaspte pe regizorul filmului Andrei Negoiță Zagorodnâi.

„7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii. Gheorghe Calciu Dumitreasa, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina” de a-şi fi iubit ţara şi credinţa. Timp de 16 ani trece prin experienţe – limită: reeducarea de la Piteşti, cavoul morţii din Jilava, „ispitirile” de la Aiud.

După eliberare, într-o ţară îngrozită de teroarea Securităţii, rosteşte în Bucureşti, 7 Cuvinte către tineri, un îndemn la un „zbor înalt”, eliberator din sclavia materiei. Este arestat şi condamnat la moarte, apoi expulzat în America.

Un destin cu pogorâri la iad, gesturi „nebuneşti” de jertfă şi înălţări taborice. Peste 30 de oameni depun mărturie despre viaţa Părintelui Gheorghe Calciu, într-un documentar artistic căruia nu-i lipsesc verva, sensibilitatea şi umorul.

Written by admin